fredag den 8. maj 2009

Vikingemarked i Ribe

Så kom årets først vikingemarked endelig.
Den nye perleovn skulle stå sin prøve. Ville den være stor nok og ville den kunne holde på varmen og sig selv?
Den blev bygget efter samme opskrift som da jeg byggede smedeesse -ler, sand, trøsket træ og kattegrus. Så den burde kunne klare den ekstreme varme.
Lørdag morgen var alt klar og den nye ovn blev testet...og tabte. Der gik ikke meget mere end en time før den blev skiftet ud med den gamle -og så blev der lavet perler.
Der kom vikinger fra både nær og fjern... Hvor Søren har tilbragt vinteren er uvist, hos Kaliffen måske....
Lindholmhøjes charmetrold var her også, i en meget morgenfrisk version.
Mester Jacob var også kommet, i år med en meget arbejdsom træl, så der blev smedet helstålsøkser hele weekenden. Det er fantastisk at se den mand svinge en hammer.
Der lykkedes Ea at fange en enkelt af de nordjyske trolde. Kasper havde også taget den lange rejse for at komme til marked i Ribe -et marked han nok sent vil glemme...
Ejvin og Tom fanget mens de havde et kort hvil. Deres projekt for årets markeder er at smede et damaceret vikingesværd! Denne weekend stod i essesvejsningens tegn. Det er simpelthen utroligt hvad de to smede kan få ud af essen!
Vi er en del der allerede glæder os til Lindholmhøje marked, bare for at kunne følge med i deres sværdprojekt.
Den dobbelt nordiske mester i sømsmedning, Gøtz, kan andet end at lave søm og flotte damacerede knivklinger. Han viser her hvordan man smeder uden ild i essen! Fanden tager 7 koldsmede om året, lad os håbe Gøtz ikke bliver een af dem

Ingen kommentarer: